Oodi tulevaisuudelle

9. huhti, 2017

Vaikka en usko, tajua ja ymmärrä, kuusikymmentä tulee täyteen ja alkanee elämäni 70. vuosikymmen. En järjestä mitään isoa vastaanottoa, mutta kohotetaan toki eri tilanteissa maljoja Elämälle ja Yhteistyölle sekä toivotetaan toisillemme Onnea ja Iloa, missä ikinä tapaamme pääkaupunkiseudulla, Kaakonkulman ympyröissä, Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa, Porin Jazzissa tai muualla. Rakkaat Ystävät olette tervetulleita mataliin majoihini varsinkin silloin, kun olen itsekin paikalla.

Lähetän vaihtelevasti rahaa eri hyväntekeväisyysjärjestöille vähintään kerran kuussa. Tällaista lahjaa toivon Teiltäkin jos mahdollista.

Seitsemäs päivä matkailen pääkaupunkiseudulla, kahdeksas ja yhdeksäs päivä osallistun kenties rakkaimman ja tärkeimmän yhdistykseni seminaariin. Talvilomalla olen paljon Neuvottomassa. Soitellaan.

Muutos, tietotulva
sulava jäävuori
vyöryy maininkeina
tunteiden yli
järjen ylivalta
tuhoaa viisauden

Kulttuuri on minulle läheisin Toveri, rakkaimpia ovat kirjallisuus ja urheilu. Lähisukulaisistani elossa ovat poikani Jarno, lääkäri ja veljeni Heimo, kuvataiteilija.

7. huhti, 2017

Sinun hymysi on usko
täysi elämä
kaunis jano

Kursailematon toivo katsoo silmistäsi
hiustesi valkoisten pilvien alta
tuulessa heiluvien heinien vapaudesta
ryöpsähtää myönteinen voima

Kirkas valo syrjäyttää
mustat nokkivat linnut

Uupumus takertuu
vain saadakseen levon jälkeen
uuden päivän
ilon

Ja sinun hymysi on onnen maa.

7. huhti, 2017

Joskus kuolema tulee lähelle mutta lähteekin pois mutta ei kerro, onko lähtö lopullinen. Tammikuun 13. päivä 2014 menin työterveyslääkäriin ja pyysin myös ikänikin vuoksi PSA-mittauksen. Varmuuden vuoksi tehtiin kokeita, varmuuden vuoksi otettiin koepalat - heinäkuun 21. päivä 2014 tuli Meilahdesta Neuvottomaan kirje "löydös on merkittävä".

Alkoi tutkimusten, tablettien, pistosten ja säteiden suma, joka päättyi 1.6.2015. Puolen vuoden välein on mitattu jo kolme kertaa: 0,05, 0,10 ja 0,120. Seuraava mittaus on toukokuussa 2017. Olen siis niin sanotusti "terve".   

 

4. huhti, 2017

(Kirjoitin tämän runon ottaessani Elämääni hallintaani lopullisesti. Siinä hyväksyn pahan olemassaolon, mutta vastustan sen käyttöä itseäni, muita ja kaikkea kohtaan. Sitoudun siinä olemaan elämän ja hyvän puolella. Pyydän kaikkia olemaan tässä toiminnassa mukanani. Saundi on perinteinen.)

OODI TULEVAISUUDELLE

Tartu
käteen katseeseen
uskaltaudu ihmiseen
valoon aurinkoon
toivoon työhön
avunhuutojen keskellä
hädän maailmassa
ilo hymyilee
rakentaa talon
asua
siihen
elämän
ikkunan